
Bliss Therapy
Sănătatea înainte de toate
Despre noi

Cine suntem?
ILONA PARASCHIVA
Sunt Moașă licențiată, absolventă a facultății de Moașe din cadrul UMF Carol Davila, Educator perinatal SAMAS și Terapeut de terapii complementare și alternative.
Lucrez de 30 de ani într-o maternitate din București. Am îmbrățișat cu drag această meserie, m-am dedicat și m-am perfecționat cu rigurozitate de-a lungul anilor.
Cu toate acestea, am simțit la un moment dat, că ceva lipsește pentru a mă desăvârși ca profesionist. Ceea ce făceam nu era suficient.
Căutând am descoperit terapiile complementare și alternative cu rezultatele lor fantastice, deși până atunci gândirea mea fusese în totalitate medicală. Mă găseam în fața unor noi perspective. Explorând, cu scepticism și neîncredere la început, creștea în mine o dorință nebună de a afla.
Schimbarea convingerilor nu a întârziat să apară, practicând. Rezultatele veneau unul după altul. Eram uluită, zilnic descopeream acea putere uriașă de vindecare cu care divinitatea ne-a înzestrat.
A fost desigur, acel moment de ”AHA !!!”.
Mă întrebam adesea unde fuseseră toate aceste posibilități până atunci, și de ce nu le văzusem ?
Am înțeles ce-mi lipsea. O nouă abordare. Viziunea mea în procesul de îngrijire trebuia să devină holistică. Era momentul să privesc unicitatea Omului, cu tot ce presupune asta, corp, minte și suflet, întotdeauna interdependente.
Era un nou început, o transformare imensă a propriului sine și o dorință de nestăvilit de a descoperi....mult, cât mai mult.
Ce a urmat ?
-
Acreditarea ca TERAPEUT BOWEN- Academia de Terapie Bowen din Australia ( A.T.B.A.). program de instruire recunoscut și acreditat de Guvernul Australian și în multe alte țări (Noua Zelandă, Marea Britanie, Germania, Austria, Canada, unele state din SUA) - terapia care m-a convins că nu există boli, există bolnavi. Că doar dezechilibrele din viețile noastre ne îmbolnăvesc. Că organismul, are nevoie de foarte puțin pentru a-și urma singur calea spre vindecare.
-
Acreditarea în meseria de CONSULTANT NUTRIȚIONIST și Fitness Diet Nutrition Specialist- Masterclass, „Diplomă de Calificare Profesională” emisă de Ministerul Muncii care are si recunoaștere internațională. Standard Ocupațional elaborat de Ministerul Învățământului- din considerentul că nutriția sănătoasă și un stil de viață echilibrat sunt cheile care deschid orice ușă spre vindecare.
-
Acreditarea în PSIHONUTRIȚIE-Academia de Nutriție ”Sănătate te iubesc”-pentru înțelegerea mai profundă a conceptului de schimbare și pentru asumarea tuturor convingerilor .
-
Curs de CONSILIER ÎN DEZVOLTAREA PERSONALĂ-Confident Business Training
-
Acreditarea ca TEHNICIAN MASEUR cu subspecializările Rejuvenare facială naturală (fără creme, injecții sau electricitate), Reflexoterapie, Masaj somatic (de relaxare), Masaj terapeutic și Drenaj limfatic - Școala de masaj Cristiana. - uneori în practică e nevoie să utilizezi și alte instrumente pentru a ajunge la rezultatul dorit.
-
Acreditarea în AROMOTERAPIE și AROMATOUCH – recunoscut de Uniunea practicienilor de medicina alternativa cu obținere de liberă practică de la OPMCA (aparținând UPMCA).-ULEIURILE ESENȚIALE - puterea naturii în tratarea oricărei boli.
-
Curs de PRACTICIAN ACCES BARS- Facilitator Certificat International de Access Consciousness® Bars, Facelift si Foundation Class-Delia Turcan - tehnică de restabilire și reordonare a gândurilor și ideilor. Tehnica Access Bars este o terapie holistică ce ajută la eliberarea blocajelor emoționale, mentale și fizice. Fără un ajutor, uneori este imposibil să vedem luminița de la capătul tunelului.
-
Studii în BIOREZONANȚA MAGNETICĂ - metodă neinvazivă,comodă și rapidă ce permite o minimă evaluare a stării de sănătate. Un mijloc prin care un terapeut responsabil poate delibera natura intervențiilor fără a-și depăși aria de competențe. Dacă indicatorii BRM impun consultul medical, atunci negreșit cu asta trebuie începută o terapie.
Însă, pentru că am profesat o viață în maternitate, alături de fiice ale Evei, le-am ascultat și părerile, temerile și îndoielile. Multe alegeau scurtăturile. Rugau să nască prin operație cezariană de frică, deși și-ar fi dorit să nască natural. Renunțau să alăpteze, pentru că li se părea imposibil, deși așa o făcuseră toate femeile din neamul lor, până în urmă cu câteva decenii.
Pentru că poveștile legate de sarcină, naștere și alăptare au luat forme din ce în ce mai oripilante și deoarece răbdarea și emoțiile au scăzut în prioritățile și conceptele contemporane, m-am hotărât să mă implic mai mult în sprijinirea graviduțelor și tinerelor mămici, informându-le competent și încurajându-le, să înțeleagă că:
-
DACĂ ALTCINEVA ÎNAINTEA LOR, A REUȘIT SĂ NASCĂ ȘI SĂ ALĂPTEZE ȘI ELE VOR PUTEA.
-
SARCINA NU ESTE O BOALĂ, este perioada cea mai frumoasă a vieții. Perioada în care simți că în tine crește o altă viață și o dată cu ea și ție îți cresc aripi. Că merită efortul de a o trăi echilibrat, în pace și cu cele mai senine gânduri.
-
NAȘTEREA NU ESTE UN BALAUR CU ȘAPTE CAPETE și că acea durere este înălțătoare, dacă o accepți cu bucurie și răbdare.
-
ALĂPTAREA ESTE POSIBILĂ, dacă există dorință.
Vreau să le mai împărtășesc mămicilor, din punctul meu de vedere, că nimic pe lume nu e mai important, DECÂT SĂ ÎI FII APROAPE COPILULUI TĂU, încă din primul moment, la primul gângurit, la primul zâmbet, la primul „MAMA”, la primul dințișor, când merge de-a bușilea, la primul pas, când merge în clasa întâi sau când dă admitere la facultate.
Cariera este foarte importantă, dar nu va ține niciodată de cald Puiului de om.